BanovićiIzdvojeno

Obavještenje poljoprivrednim proizvođačima sa područja općine Banovići

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja općine Banovići koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata da do 20.12.2023. godine u Službi za privredu, planiranje i lokalni razvoj mogu prijaviti privatne poljoprivredne površine koje obrađuju, a koje nisu upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava iz razloga što za iste ne posjeduju dokaz o vlasništvu, ugovor o zakupu ili drugi dokaz o korištenju poljoprivrednog zemljišta.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva razmatra opcije koje bi omogućile upis takvog poljoprivrednog zemljišta u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Prvi korak u tom procesu je prikupljanje što tačnijih podataka o površinama i kategorijama takvog zemljišta.

Prijave se podnose usmeno u Službi za privredu, planiranje i lokalni razvoj, kancelarija broj 13. u zgradi općine Banovići, svakog radnog dana od 7:00 do 15:00 sati. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, planiranje i lokalni razvoj općine Banovići ili putem telefona: 035/743-446.

Slično:

Back to top button