IzdvojenoServisne informacije

BANOVIĆI: Servisne informacije, utorak, 28. novembar 2023. godine

Banovićka policija u protekla 24 sata reagovala je zbog jednog slučaja nasilja u porodici u naselju Grivice, te slučaja narušavanja javnog reda i mira od strane jednog lica koje je nakon nepostupanja po naredbi službene osobe u alkoholiziranom stanju lišeno slobode u ulici Alije Izetbegovića (kod autobuske stanice). Policijski službenici reagovali su i zbog šest prijava iz oblasti ostalih događaja.

Hitna služba Doma zdravlja Banovići pružila je ukupno 85 medicinskih usluga. Na pregled se javilo 45 pacijenata, a na dodatne pretrage i liječenje u UKC Tuzla upućeno je sedam pacijenata. 

Vatrogasci nisu imali vanrednih intervencija.

Isporuka toplotne energije iz JP “Toplana” d.o.o. Banovići u protekla 24 sata bila je uredna, javljaju nam iz ovog preduzeća. Temperatura u Banovićima u 7:00 sati iznosila je 6 stepeni. U narednih sedam dana izgledne su nestabilne vremenske prilike, sa smjenama hladnijih i toplijih perioda.

RADARI

Policijski službenici za danas su najavili radarske kontrole u dva termina: u Tulovićima od 8:00 do 10:00 i u ulici Patriotske lige od 13:00 do 15:00 sati. 

Foto: S. Berbić

Slično:

Back to top button