BanovićiIzdvojeno

Najavljen nastavak izgradnje administrativno-pravne zgrade MIZ Banovići sa obdaništem (foto i video)

Uvođenjem izvođača radova u posao najavljen je nastavak izgradnje administrativno-pravne zgrade Medžlisa Islamske zajednice Banovići sa obdaništem. Riječ je o drugoj fazi radova na navedenom objektu čija je vrijednost oko 150.000,00 konvertibilnih maraka. Investitori su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i općina Banovići. Radove će izvoditi firma „Univerzal“ d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje dok će nadzor vršiti firma „SMAJIĆ-INŽENJERING“ d.o.o. Goražde. U okviru II faze radova planirana je izgradnja krova na objektu i ugradnja stolarije.

O nastavku radova, u kabinetu općinskog načelnika, razgovarali su predstavnici Općine, Federalnog ministarstva i MIZ Banovići. Razgovorima su prisustvovali i predstavnici izvođača, nadzornog organa te Muftijstva tuzlanskog. Također, upriličen je obilazak objekta u izgradnji u okviru Islamskog centra Banovići.

Izgradnja administrativno-pravne zgrade Medžlisa Islamske zajednice Banovići sa obdaništem počela je u 2021. godini. Za realizaciju cjelokupnog projekta potrebno je oko 650.000,00 KM, a do sada su (u prvoj fazi) Općina i Federalno ministarstvo uložili blizu 170.000,00 maraka.

 

 

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button