Nekategorisano

Pljuskovi se nastavljaju i danas

“Ponesite kišobrane”, imperativ je koji (kao i sve druge zapovjedne načine) ljudi ne vole čuti, no imperativ je i molba. Stoga bi bilo dobro da danas – izlazite li vani – ipak ponesete kišobran, te da se slojevito odjenete jer puše nezgodan vjetar. A vjetar začas nešto donese.

Servisne informacije koje smo jutros dobili od dežurnih službi kažu da je protekla noć u Banovićima bila mirna. U Domu zdravlja na pregled se javilo 68 pacijenata. Devet pacijenata upućeno je na dodatne liječničke pretrage u UKC Tuzla. Simptomi prehlade i gripe najčešći su razlozi posjete liječniku. Čuvajte se.

Atmosfera u gradu rudara jutros je čista, ulice su okupane, vidik je bistar. Po svemu jedan jesenji dan. Nekada smo se znali šaliti kako nas je “iznenadio” snijeg u januaru, a u posljednje vrijeme, sa sve izraženijim globalnim zagrijavanjem, snijeg u januaru postao je “breaking news”. Želimo li uživati u snijegu, morat ćemo sačekati (možda u nekom trenutku kišne kapi pobijele) ili skoknuti u planine. Evo Zelemboja i Konjuha, na dvije lule duhana. Treba samo dobra volja.  

 

Slično:

Back to top button