BanovićiIzdvojeno

Adriatic Ljumani i Sindikat zaposlenika RMU Banovići pobjednici 2. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu “Banovići 2022”

Završen je 2. Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Banovići 2022“, koji se igrao od 6. do 14. januara u sportskoj dvorani. Ekipa Adriatic Ljumani osvojila je prvo mjesto u kategoriji seniora, a Sindikat zaposlenika RMU Banovići u kategoriji veterana. Adriatic Ljumani su u finalnom susretu pobjedili FC Salines rezultatom 2:1, dok je Sindikat zaposlenika RMU Banovići boljim izvođenjem penala savladao Udruženje Senahid Bolić Bolo sa 3:2. Najboljim ekipama uručeni su pehari i vrjedne novčane nagrade, a proglašeni su i najbolji pojedinci.

Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Banovići 2022“ organizovali su Nogometni savez općine Banovići i Fudbalski klub Budućnost, a pod pokroviteljstvom Općine. Ove godine igrao se u šest kategorija: seniori, veterani, 2 kategorije pretpioniri (2010. i 2011. godište) i 2 pjetlići (2012. i 2013. godište). Skoro 1.000 učesnika i dobro ispunjene tribine sportske dvorane potvrda su da je u organizacijskom dijelu napravljen značajan iskorak u odnosu na godinu ranije.

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button