BanovićiIzdvojeno

Potpisani Ugovori za izgradnju dvije stambene zgrade u općini Banovići – nastavak implementacije projekta CEB II

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica zaključilo je ugovore sa izvođačima radova o izvođenju radova na izgradnji dva stambena objekta (A i B) u općini Banovići (MZ Oskova-naselje Brioni). Ukupna vrijednost radova za oba objekta je 3,1 milion KM, a izvođači su „Papilon“. „Tehnograd“ i „GPP Banovići“. Bit će izgrađeno 30 stambenih jedinica (stanova), po 15 u svakom objektu, i u njih će se smjestiti raseljene osobe trenutno smještene u kolektivnim centrima. Ugovoreno je i vanjsko uređenje oko oba objekta, a radovi bi trebali početi polovinom mjeseca januara 2023. godine.

Kroz projekat „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja – CEB II“ do sada je u općini Banovići adaptirano 30 stambenih jedinica, i to u naseljenim mjestima Stražbenica, Podgorje i Jezero. Za tu namjenu izdvojeno oko 500.000,00 maraka. Sa izgradnjom 30 novih stanova stvorit će se uslovi za zatvaranje kolektivnih centara u našoj Općini.

Projekat CEB II se finansira kroz kreditna sredstva Razvojne banke Vijeća Europe te manjim dijelom kroz učešće entiteta, kantona i lokalnih vlasti.

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button