BanovićiIzdvojeno

Potpisan Ugovor o partnerstvu između općine Banovići i Investicijske fondacije IMPAKT za 2023. i 2024. godinu

Općinski načelnik dr. Bego Gutić i Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije IMPAKT potpisali su Ugovor o partnerstvu između općine Banovići i IMPAKT-a za 2023. i 2024. godinu. Ugovorene strane usuglasile su se da će i u naredne dvije godine raditi na realizaciji i daljem razvoju programa podrške poduzetništvu na području općine Banovići. Zajednički će podržati osnivanje i rad novih poslovnih subjekata i pružiti podršku postojećim poduzetnicima.

U navedenom periodu bit će podržano do 7 novih poslovnih poduhvata (biznisa) koji budu ušli u inkubator – u prvoj godini maksimalno 5, a u drugoj maksimalno 2. Oni će imati i stručnu i mentorsku podrška. Općina Banovići obavezala se da će za ovu namjenu osigurati 40 hiljada konvertibilnih maraka (po 20 hiljada za svaku godinu), a Investicijska fondacija IMPAKT 35 hiljada KM (do 25 hiljada za 2023. i do 10 hiljada maraka za 2024.).

Kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja je u protekle tri godine na području općine Banovići finansijski podržano ukupno 15 poduzetničkih poduhvata/biznisa i svi oni su i danas aktivni. Vrijednost projekta je tim veća ako se uzme u obzir podatak da su na ovaj način otvorena 42 nova radna mjesta (42 osobe su zaposlene).

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button