BanovićiIzdvojenoKultura

Završen novogodišnji program za najmlađe

Podijeljeni paketići, odigrana pozorišna predstava za djecu i održan festival Djeca pjevaju hitove

Treću godinu zaredom Općina Banovići organizuje podjelu novogodišnjih paketića za najmlađe. Ove godine obezbijeđeno je 700 paketića i podijeljeno djeci u Centru za razvoj inkluzivnih praksi, socijalno ugroženoj djeci, polaznicima Dječijeg obdaništa, mališanima u udruženju Leptir i svim prvačićama na području općine Banovići. Na ovaj način željeli su pokazati da su najmlađi u fokusu interesovanja lokalne zajednice.

Prije podjele novogodišnjih paketića organizovana je i dječija predstava “Crvenkapica” koju su priredili članovi škole glume općine Banovići.

“Odigrali smo malo drugačiju Crvenkapicu na malo drugačiji način gdje smo razbili taj četvrti zid i uključili djecu u predstavu, predstava je interaktivna i djeci se jako svidjela”, kazao je glumac Faruk Uščuplić.

Druženje sa banovićkim mališanima nastavljeno je uz manifestaciju Djeca pjevaju hitove.

“Ovo je jedan od omiljenih dječijih festivala i mi ga smatramo druženjem djece koja vole muziku i umjetnost. Nakon dugo priprema došli smo do realizacije uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK i Općine Banovići i ovom prilikom im se zahvaljujem na podršci za organizaciju jednog ovakvog događaja ali i roditeljima čija djeca učestvuju kao i njihovim nastavnicima i svima onima koji su nas podržali.”, kazao je Eniz Gabeljić, direktor JU “Centar za kulturu i informisanje” Banovići.

Festival je namijenjen učenicima osnovnih škola, a ove godine učešće je uzelo deset učenika. Za sve učesnike su obezbijeđene simbolične nagrade u vidu snimanja profesionalnih kavera u studiju. Organizatori se nadaju da će u narednom periodu isti moći organizovati za djecu do 18 godina i starije.

Ovim festivalom okončan je program pripremljena za najmlađe Banovićane u povodu novogodišnjih praznika.

Slično:

Back to top button