BanovićiIzdvojeno

Istinosmjer prezentirao rezultate monitoring progresa na ispunjavanju predizbornih obećanja čelnika 15 lokalnih zajednica u BiH među kojima je i općina Banovići

Rezultati monitoringa progresa na ispunjavanju predizbornih obećanja čelnika 15 lokalnih zajednica u BiH nakon druge godine mandata ponovo su pokazali da su niži nivoi vlasti mnogo konkretniji u realizaciji datih obećanja. Istinomjer  (Projekat Udruženja građana „Zašto ne“) je pratio ukupno 513 obećanja načelnika i gradonačelnika, od čega su nakon dvije godine mandata ispunjena 23, ali su zabilježene i brojne aktivnosti na realizaciji ostalih obećanja.

Kada je u pitanju općina Banovići, u mandatu 2020.–2024. godina, Istinomjer prati 21 predizborno obećanje načelnika Općine dr. Bege Gutića. Od tog broja, na skoro jednoj polovini obećanja u drugoj godini mandata zabilježene su značajne aktivnosti na njihovoj realizaciji, te su ona dobila ocjenu u progresu, dok su započete aktivnosti na realizaciji 11 obećanja iz programa “Izborni program – Lokalni izbori 2020. OO SDA Banovići”. Obećanja koja su dobila ocjenu u progresu odnose se na osiguranje redovnog snabdijevanja pitkom vodom, smanjenje cijene parkinga, osiguranje socijalne sigurnosti i stabilnosti za sve građane, ubrzani rad na razvoju infrastrukture, osiguranje sredstava za nauku i inovacije, oživljavanje kulturnih događaja, izgradnju regionalne deponije i razvoj turističkih potencijala. Također, značajne aktivnosti zabilježene su na realizaciji obećanja “Privredni razvoj Banovića”, kao i na obećanju koje se odnosi na stvaranje uslova za razvoj privatnog poduzetništva.

Istinomjer će u okviru monitoringa ispunjenosti predizbornih obećanja načelnika i gradonačelnika u 15 lokalnih zajednica i u naredne dvioje godine nastaviti pratiti aktivnosti na realizaciji predizbornih obećanja u općini Banovići.

 

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button