BanovićiIzdvojenoSport

U sportskoj dvorani u Banovićima odigrani memorijalni odbojkaški turniri „Nihad Livadić“ i „Aldin Šarić“

Nihad Livadić i Aldin Šarić ostavili su neizbrisiv trag u razvoju odbojkaškog sporta u Banovićima. Livadić je bio dugogodišnji predsjednik Invalidskog odbojkaškog kluba „Tigar 119“, a Aldin Šarić igrač ovog kluba ali i Odbojkaškog kluba „Srednjoškolac“ Banovići. U njihovu spomen, u sportskoj dvorani, odigrani su memorijalni turniri u sjedećoj i validnoj odbojci. Domaćin je bio IOK “Tigar 119” Banovići.

U sjedećoj odbojci, u spomen na Nihada Livadića, takmičili su  se: KSO “26. august” iz Mramora, OKI „Čelić“  iz Čelića, Ženska reprezentacija sjedeće odbojke BiH i domaćini  IOK „Tigar 119“ Banovići. U validnoj odbojci, na Memorijalu “Aldin Šarić” učešće su uzele odbojkaške ekipe: “Banovići”, “Krivaja” i “Rudar 94”.

Turniri posvećeni Livadiću i Šariću igrali su se sedmi, odnosno četvrti put, i ove godine pod pokroviteljstvom općine Banovići. Prema riječima općinskog načelnika dr. Bege Gutića važno je da se na ovaj način sjećamo dva istaknuta člana kluba i njihovog doprinosa razvoju odbojkaškog sporta u Banovićima.

Mada je rezultat na turnirima bio u drugom planu treba istaći da je pobjednik 4. Memorijala “Aldin Šarić” OK “Krivaja” iz Zavidovića, a 7. Momorijala “Nihad Livadić”  OKI “Čelić” iz Čelića. Pobjednicima su  uručeni pehari, a zaslužnim članovima i pojedincima zahvalnice i prigodni pokloni. Zahvalnica je uručena i načelniku Gutiću, i to za pomoć i podršku IOK-u “Tigar 119” u proteklom periodu.

VIDEO

Slično:

Back to top button