BanovićiIzdvojeno

BANOVIĆANE U NOVU 2023. GODINU UVODI ENVER LUGAVIĆ KICE

U subotu, 31. decembra u Banovićima, na centralnom trgu, održat će se novogodišnji koncert na kojem će nastupiti Enver Lugavić Kice sa svojim bendom i gostima.

U Novu 2023. godinu ćemo zakoračiti sa rudarskim sinom Kicetom, našim djetetom, uz hit hitova Što nas ima mašala, te hitove Ako te nisam ljubio, Približi se, i druge.

Kicetovu muzičku pratnju na novogodišnjem koncertu čine također Banovićani: Azur Imamović dugogodišnji član kultnog benda Dinahana s kojim je obišao cijeli svijet, te saradnik mnogih drugih poznatih sastava, čovjek koji u torbi ima breme albuma; back vokal bit će Azurova supruga Amra, koja je inače profesorica klavira; za klavijaturama također Banovićanin Sadan Mešanović, dugogodišnji član GoGo benda koji je Banovićanima ostao u lijepom sjećanju ponajprije zbog svog ratnog angažmana, kada smo muzikom jurišali na okupatorska utvrđenja. Članovi tog benda uz Sadana su bili: Zuza, Gadžo, Nino, Džigi, Riba i povremeno Miki. Ritam sekciju Kicetovog benda vodit će bubnjar Eniz Gabeljić, koji je sa Kicetom od samih početaka: prvo kao član benda ”Loše vrijeme”, a kasnije kao producent i saradnik na nekim projektima (”Rudarska priča”). Enizovo ime se veže za mnoga poznata imena iz svijeta muzike, od kojih se može izdvojiti prošlogodišnja saradnja sa čuvenim Cat Stevensom (Yusuf Islam), britanskim muzičarem koji je prodao preko 60 miliona nosača zvuka u svijetu. Prije Kicetovog nastupa na sceni će nastupiti i drugi banovićki izvođači te grupa ”Vrane vrane” u unplugged varijanti.

Kice je zajedno sa Amelom Ćurićem bio pobjednik muzičkog show spektakla OBN televizije pod naslovom „Supernova Music Talents“ 2003. godine. Prije toga imao je svoj rock sastav pod naslovom Loše vrijeme u kome je i svirao i pjevao. Bio je kulturni ambasador Bosne i Hercegovine 1999. godine.

Javni doček Nove godine organizuju četiri javne ustanove: Centar za kulturu i informisanje, Javna biblioteka, Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma i Sportsko-kulturni centar. Pokrovitelj je općina Banovići.

Foto: SSB

 

Slično:

Back to top button