BanovićiIzdvojeno

RMU Banovići: svečano ispraćeno 130 penzionera

Iz RMU Banovići svečano su ispraćeni penzioneri koji su svoj doprinos u razvoju ovog Društva dali radeći pošteno cijeli svoj radni vijek. Među njima su Sulejman Šahbazović i Muhamed Demirović koji su punih 40 godina proveli u Rudniku, kao i Zula Smajlović koja je radila 24 godine.

“1981. sam počeo raditi i evo hvala Bogu, ove godine sam sretno penzionisan bez dana bolovanja”, kazao je Sulejman Šahbazović.

“Za 40 godina rada u Rudniku, a radolio nas je i po četiri hiljade, sa svima sam bio u dobrim ljudskim odnosima i prezadovoljan sam što se tiče mog rada”, naveo je Muhamed Demirović na današnjem svečanom ispraćaju penzionera banovićkog Rudnika. Zuli Smajlovići također nije bilo lahko, ona je u ovom kolektivu provela 24 godine.

Ispraćaj, druženje i skromne poklone za 130 penzionera priredila je Uprava Rudnika kao skromni znak pažnje na dane provedene u Rudniku. Ovom prilikom posebno su im se zahvalili na doprinosu koji su dali za razvoj Društva.

“U ime Uprave i generalnog direktora Rudnika Elvira Salihovića kao i svih zaposlenih tu smo da im odamo čast i poštovanje i skromim poklonima ih podsjetimo na vrijeme provedeno u Rudniku”, kazao je Emir Rahmanović, sekretar Društva.

Obilježavanje najvećeg praznika rudara u rudarskom gradu nastavlja se i u narednim danima dodjelom priznanja zaslužnim članovima Društva i drugim kulturnom-zabavnim manifestacijama.

Slično:

Back to top button