BanovićiIzdvojeno

RMU Banovići: prijem porodica šehida i poginulih boraca

Obilježavanje Dana rudara Bosne i Hercegovine u Banovićima je i ove godine počelo prijemom porodica šehida i poginulih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata i porodica rudara stradalih u rudarskim nesrećama.

“Jedna od tih aktivnosti je prijem porodica šehida i poginulih boraca što nije slučajno da obilježavanje Dana rudara počinjemo ovom aktivnošću jer na ovaj način želimo da iskažemo dužno poštovanje prema onima koji su u temelje ove države utkali svoje živote”, kazao je generalni direktor Rudnika Elvir Salihović.

Dvadeset i osmu godinu od okončanja agresije na Bosnu i Hercegovinu porodice šehida i poginulih boraca dijele istu bol i tugu za svojim najmilijim ali Rudnik Banovići im nastoji biti stalna podrška kroz život. 

Anadel Brigić jedan je od šehidskih sinova koji je zaposlen u banovićkom rudniku prije 12 godina. Kako je kazao, njemu svaki vid podrške puno znači, kao i supruzi šehida Safiji Suljanović.

“Zaposlen sam kao član šehidske porodice i zahvaljujem se Upravi Rudnika na tome i evo ovo je još jedan primjer kako nam pored zapošljavanja u Rudniku, prirede i jednu ovakvu svečanost”, kazao je sin šehida radnika Rudnika Anadel Brigić.  

“Hvala im do neba, ja to volim nego išta i platit mi se ne može, ja se falim i na kahvama i kažem da me zovu iz Rudnika”, kazala je supruga šehida Safija Suljanović.

Ovo je samo jedan od dokaza da rudari nisu i nikada neće zaboraviti one koji su dali svoje živote za odbranu države.

Obilježavanje Dana rudara u Banovićima nastavit će se svečanim ispraćajem penzionera, dodjelom priznanja zaslužnim članovima Društva i svečanom akademijom koja će se održati 20. decembra, kao i drugim kulturno-zabavnim aktivnostima.

Slično:

Back to top button