BanovićiIzdvojeno

Poduzetništvo u fokusu „WELCOME TO THE FUTURE“ – Fondacija Impakt

Investicijska fondacija IMPAKT organizirala je jedinstven i inovativan događaj „Wecome to the Future“ s ciljem promocije i jačanja poduzetništva u Bosni i Hercegovini kao i umrežavanja svih sektora. Događaj je održan u Domu mladih (Centar Skenderija) u Sarajevu i na istom je prezentirano 10 poslovnih poduhvata koji su podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja širom BiH, a koji su u prethodnih godinu dana ostvarili zapažene rezultate.

Deset poduzetnika su na inovativan i zabavan način prezentiraju nove ideje za proširenje/unapređenje svojih biznisa i tako pokazali da je poduzetništvo zaista budućnost. Svima njima bit će pružena dodatna promotivna, mentorska i stručna podrška, a tri najbolja poslovna poduhvata (odabrana) dobit će dodatnu finansijsku podršku.

U sklopu navedenog događaja upriličeni su i sastanci između partnera/kompanija/organizacija u cilju dodatnog umrežavanja i ostvarivanja kontakata učesnika događaja. S obzirom da se IMPAKT inkubator poslovnih ideja implementira i na području općine Banovići inovativnom događaju „Poduzetništvo u fokusu – WELCOME TO THE FUTURE“ prisustvovali su načelnik Banovića dr. Bego Gutić i šef Službe za poduzetništvo Selmet Husanović.

 

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button