BanovićiIzdvojeno

Čestitka u povodu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Poštovani sugrađani, Bosanci i Hercegovci,

Ovog 25. novembra obilježavamo 79. godišnjicu obnove državnosti Bosne i Hercegovine, odnosno prisjećamo se Prvog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine koje je održano u Mrkonjić Gradu. Na spomenutom zasjedanju potvrđen je identitet i državni suverenitet BiH, i naša domovina definisana je kao jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi njeni narodi imati ista prava.

Prije 79 godina Bosanci i Hercegovci bili su svjesni činjenice da su tolerancija i zajednički život jedini ispravan put za sve narode u ovoj zemlji. Također, ZAVNOBIH u sebi sadrži još jednu važnu poruku, a to je da samo zajedničkim radom, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom možemo graditi ljepšu i svjetliju budućnost, ljepšu i bolju Bosnu i Hercegovinu – zemlju po mjeri svih njenih naroda i građana.

Uz nadu da će svi oni koji osporavaju 25. novembar shvatiti da je ZAVNOBIH model koji ukazuje na način kako možemo živjeti zajedno i sretno, u ime Općinskog vijeća i Općine Banovići, svim građanima naše Općine i svim Bosancima i Hercegovcima upućujemo iskrene čestitke u povodu Dana Državnosti Bosne i Hercegovine.

„Domovino sretan ti rođendan!“

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button