BanovićiIzdvojeno

MLADI BANOVIĆKI GLUMCI OSVOJILI PRVO MJESTO NA MEĐUNARODNOM FILMSKOM FESTIVALU

Ema Sarić i Faris Čolić, mladi banovićki đaci/glumci, članovi kino kluba OŠ “Banovići” pod mentorstvom nastavnika Elvedina Sarića osvojili su prvo mjesto na Međunarodnom FIFES film festivalu koji je održan 17. 11. 2022. godine. U izuzetno jakoj konkurenciji između 462 prijavljena filma iz 62 države (Portugal, Španija, Kanada, Njemačka, Tajland, Srbija…) banovićki glumci osvojili su publiku i žiri svojim filmom “Školske muke”.

Film “Školske muke” suprotno naslovu nije namučio nikoga, naprotiv dobio je obje prve titule: i nagradu stručnog žirija i nagradu dječijeg žirija.

Rezultati stručnog žirija u sastavu, Mia Rogić, Davor Božić i Željko Kostanjčar u kategoriji komedije autora do 12 godina bili su jednoglasni:

Prvo mjesto osvojio je film „ŠKOLSKE MUKE“ Banovići, Bosna i Hercegovina;

Drugo mjesto osvojio je film „ŽIVOT GLISTA“ FKVK Zaprešić, Hrvatska;

Treće mjesto osvojio je film „ RAZLIČITOST SPAŠAVA“ FKVK Zaprešić, Hrvatska.

Rezultati dječjeg žirija u sastavu, Tia Fijan, Tena Jug, Sara Milić, Lara Novoselec i Elena Jurina Mijić u kategoriji komedije autora do 12 godina također su bili jednoglasni:

Prvo mjesto osvojio je film „ŠKOLSKE MUKE“ iz Banovića, Bosna i Hercegovina.

I ove godine kao i prethodnih, na našu veliku žalost, nismo mogli prisustvovati dodjeli nagrada pa su nagrađeni autori ostali uskraćeni za taj veličanstveni trenutak. No, zahvaljujući elektronskim medijima ova vijest nam pokazuje da su Banovići i naša domovina Bosna i Hercegovina na dostojan način predstavljeni u svijetu, a da su naši glumci “osvjetlali obraz”. Više detalja na linku:  https://www.ffval.hr/nagradeni-filmovi-sa-10-fifes-juniora/

Čestitamo mladim banovićkim glumcima i njihovom vrijednom mentoru, nastavniku Elvedinu Sariću i želimo im puno uspjeha u budućem radu.

Film “Školske muke” šaljiva je priča o prvim danima škole jednog đaka prvaka. U prevazilaženju mnoštva iznenađenja koje čekaju prvačića pomaže mu njegova sestra. 

Foto: ffval.hr

Slično:

Back to top button