BanovićiIzdvojeno

Omladinski projekat “Moja zajednica – moja odgovornost” u završnoj fazi realizacije.

Projekat je nastao kao rezultat sudjelovanja u projektu Become BOLD koji finansira Ambasada SAD-a u BiH

Omladinski projekat “Moja zajednica – moja odgovornost” koji se realizira na području naše općine ulazi u završnu fazu realizacije. Projekat je nastao kao rezultat sudjelovanja omladinskog aktiviste Dženana Sejdinovića u projektu Become BOLD koji finansira Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini i ima za cilj da učenicima VI, VII i VIII razreda Osnovnih škola “Grivice” Banovići, “Banovići Selo” i “Treštenica” pruži priliku za unaprijeđenje znanja i životnih vještina putem radionica iz oblasti društvenog aktivizma, medijske pismenosti, kao i u putem likovnih radionica. Kao rezultat učešća učenika u likovnim radionicama, uz podršku mentora učenici su oslikali murale na svojim školama.
Nakon oslikavanja murala na zidovima OŠ Grivice i OŠ Treštenica, u petak, 11. 11. 2022. aktivnosti su realizovane i u OŠ Banovići Selo, ali, ovaj put, umjesto murala učenici su sa oslikali kolaž na platnu koji je potom izložen i ukrašavati će unutrašnji zid hodnika škole.
Projektne aktivnosti privedene su kraju u OŠ ”Grivice” i OŠ ”Banovići Selo”, dok je u narednom periodu predviđeno da se radionice iz oblasti unaprijeđenja životnih vještina i znanja iz oblasti društvenog aktivizma i medijske pismenosti realiziraju i u OŠ ”Treštenica”, čime će projekat biti okončan.

Slično:

Back to top button