Svijet

RAT UŽIVO: Zastrašujući gubici ruskih agresora od početka invazije, ukrajinska avijacija pogodila tri sistema…

Danas je 262. dan ruske invazije na Ukrajinu. 

08.30 U Luganskoj oblasti ukrajinska avijacija je pogodila tri sistema PVO okupatora, javlja Ukrainska pravda.

alt

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) jutros je objavila da je oštećenje harkivskog Instituta za fiziku i tehnologiju “dramatično i šokantno” te “puno gore nego što smo mislili”. Na svu sreću, razina radijacije je i dalje normalna.

Zamjenik glavnog ravnatelja Instituta je u razgovoru s inspektorima IAEA-e rekao da je zgrada Instituta pretrpjela više od 100 napada projektilima i granatama samo u prva tri tjedna rata te je bez struje i vode dulje od mjesec dana, prenosi Kyiv Independent.

 Više od 80.000 okupatorski vojnika poginulo u Ukrajini od početka agresije, javlja Glavni stožer vojske Ukrajine.

alt

Kompanija Maxar Technologies objavila je nove satelitske snimke srušenog mosta Antonovski, ključnog cestovnog prijelaza koji povezuje jučer oslobođeni grad Herson na jugu Ukrajine i istočnu obalu Dnjepra, na koju su se povukle ruske snage.

Fotografije prikazuju da su dijelovi mosta potpuno nestali. Ukrajinci tvrde da su most uništile ruske snage pri povlačenju kako bi usporile ukrajinsko napredovanje. Most Antonivski je posebno važan jer je sljedeći najbliži cestovni prijelaz preko Dnjepra udaljen oko 70 kilometara.

alt

 

Izvor
https://www.slobodna-bosna.ba/

Slično:

Back to top button