Sport

DRUGI TRIJUMF Bosna i Hercegovina bolja od SAD-a (3:1) u drugom kolu Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci

+2

(Foto: Dino Šečić/World Paravolley)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ostvarila je pobjedu u drugom kolu Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci koje se održava u Sarajevu. Naša selekcija savladala je Ameriku sa 3:1 u setovima te tako ostvarila drugu pobjedu zaredom.

Izabranici Ifeta Mahmutovića nošeni domaćom publikom uspjeli su slaviti u igri sa četiri seta te tako zadržati maksimalan učinak. Jedan od standardnih karika u ekipi naše zemlje je Ermin Jusufović, koji je istakao kako je obzirom na okolnosti zadovoljan večerašnjim rezultatom.

“Malo smo sami sebi zakomplikovali život, ali obzirom na sami značaj utakmice i na ovoliki broj publike osjetio se mali pad u igri, izgubili smo jedan set, ali bolje je večeras nego u kasnijoj fazi takmičenja. Amerika se pokazala kao jako dobar protivnik, mi smo odigrali onoliko koliko smo mogli. Mislim da bismo trebali svi biti zadovoljni obzirom da je ovo najveći suparnik u grupi”, rekao je nakon meča.

Iako su pred ovo prvenstvo Amerikanci najavljivali da mogu do prvog mjesta u grupi, na kraju je naša ekipa ipak slavila, te sutra rasterećno igra protiv selekcije Japana.

“Oni jesu istakli da mogu do prvog mjesta, ali želje su jedno, a mogućnosti drugo. Čak je i Iran oprezan ovdje u Sarajevu, a znamo šta Iran znači u svijetu para odbojke. Japan nećemo potcjeniti, ali mislim da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje”, kazao je na kraju Jusufović.

U rezultatima drugih utakmica Srbija je slavila nad Japanom sa 3:0, Irak je bio bolji od Hrvatske sa 3:1, dok je Kanada savladala Poljsku sa 3:0. U jednom od najzanimljivijih mečeva Holandija je pobjedila Ruandu sa 3:2, a istim rezultatom Brazil je slavio nad Njemačkom. Egipat je bio bolji od Ukrajine sa 3:1, dok je reprezentacija Irana savladala Kazahstan.

Svoj nastup danas je imala i ženska selekcija naše reprezentacije koja je poražena od Ruande sa 3:0. Izabranice Muamera Čerimića hrabro su se borile, ali su iskusnije igračice Ruande slavile bez većih problema.

Ekipa Brazila slavila je nad Njemačkom sa 3:0, Kanada je bila bolja od Slovenije sa 3:1, Ukrajina od Mađarske sa 3:0, a istim rezultatom slavila je Italija protiv Finske. Za razliku od muških kolega ženska selekcija Irana doživjela je poraz od Slovenije sa 1:3, a Njemačka je u drugom meču danas poražena od Finske takođe sa 1:3.

foto na naslovnici: N1

Izvor
https://www.klix.ba/

Slično:

Back to top button