BanovićiIzdvojenoKulturaKulturne manifestacije

Odigrana pozorišna predstava “Predstava Hamleta u selu Mrdići Donji”

Utisci pozitivni. "Banovićki festival umjetnosti BFU 2022" podržalo Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK

U produkciji škole glume Centra za kulturu i informisanje Banovići, režiji glumca Faruka Uščuplića i izvedbi mladih banovićkih glumaca odigrana je komedija “Predstava Hamleta u selu Mrdići Donji”. 

“Ovo je jedna od predstava u kojoj najviše uživam, atmosfera je uvijek dobra, moji učenici, uglavnom srednjoškolci, vrijedno rade i nemam ništa loše da kažem za njih”, kazao je nakon predstave glumac i režiser Faruk Uščuplić.

O utiscima je govorio i glumac Faris Delić: “Stvarno su savršeni utisci nakon dva igranja i atmosfera u timu je odlična i mi već pripremamo našu malu turneju po tuzlanskoj regiji i Posavskom kantonu. Nadamo se da će ova predstava pokazati bosanskim ljudima kako trebaju da se ponašaju a i kako ne trebaju da koriste svoje ovlasti i pozicije bilo gdje da se nalaze. Nadam se da će to malo da produbi um našim tipičnim bosanskim ljudima”.

Ova mlada ekipa ljudi okupljena oko jedne zajedničke ljubavi zvane pozorište pored ove predstave prije nekoliko dana premijerno je odigrala i predstavu za djecu pod nazivom “Neobične bajke”, a kako navode, imaju i planove  za nove projekte. Prema riječima Uščuplića bit će to dramski ozbiljnija predstava.

Repriza pozorišnog komada ”Predstava Hamleta u selu Mrdići Donji” pripremljena je i odigrana u sklopu projekta Prvi banovićki festival umjetnosti  –  ”BFU 2022” pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK.

Slično:

Back to top button