BanovićiIzdvojenoKultura

Pozorišna predstava za djecu “Neobične bajke”

Predstava je nastala kao projekat škole glume Centra za kulturu i informisanje Banovići i u režiji glumca Faruka Uščuplića

Foto: S.M.

Brojni dječaci i djevojčice, većinom učenici banovićkih osnovnih škola, uživali su u premijernom izdanju predstave “Neobične bajke”.

Vesela atmosfera privukla je pažnju mališana koji su s oduševljenjem posmatrali predstavu i slušali tri svjetski poznate bajke: Crvenkapicu, Snjeguljicu i Pepeljugu ali ispričane na jedan drugačiji, neobičan način.

Predstava je nastala kao projekat škole glume u produkciji Centra za kulturu i informisanje Banovići, u režiji glumca Faruka Uščuplića i izvedbi mladih banovićkih glumaca, polaznika škole glume.

Smijeh i graja odjekivali su pozorišnom salom Radničkog doma u Banovićima, a glumci su uživali u interakciji sa djecom koja su se aktivno uključila u predstavu “Neobične bajke”.

Tekst i režija: Faruk Uščuplić

Igrali: Amila Husanović, Ilda Terzić, Nejla Mujkić, Bekir Gutić, Aida Sarić, Aida Osmanović, Lejla Alispahić, Lejla Hodžić, Jasmina Demirović, Faris Delić i Faruk Uščuplić.

Novinar: Senad Mahmutbegović

Slično:

Back to top button