IzdvojenoKultura

NEOBIČNE BAJKE: u četvrtak 3. novembra, tačno u podne, u pozorišnoj sali Radničkom domu

Iz Centra za kulturu i informisanje Banovići, u režiji Faruka Uščuplića, a u izvedbi mladih banovićkih glumaca stiže još jedna radost za ljubitelje pozorišne umjetnosti. Pozorišna predstava za djecu i za djecu u odraslima „tri u jedan“ (Crvenkapica, Snjeguljica i Pepeljuga) na neobičan način spaja tri svjetski poznate bajke i adaptira ih prostoru i vremenu u kojemu živimo.

Predstava “Neobične bajke” nastala je kao projekat škole glume u produkciji Centra za kulturu i informisanje Banovići. Sačinjena od tri svima poznate bajke, koje glumci dočaravaju na posve neobičan način, te razbijajući i „četvrti zid“ uključuje i djecu iz publike. Prilagođena je djeci uzrasta do 12 godina, ali su svi dobrodošli. Na predstavi će prisustvovati djeca od 1. do 5. razreda osnovnih škola “Grivice” i “Banovići”.

Svi koji su zainteresovani da pogledaju ovu predstavu, mogu kupiti karte na ulazu u pozorišnu salu Radničkog doma na dan igranja predstave od 11:00h.

Produkcija: CKI Banovići

Tekst i režija: Faruk Uščuplić

Igraju: Amila Husanović, Ilda Terzić, Nejla Mujkić, Bekir Gutić, Aida Sarić, Aida Osmanović, Lejla Alispahić, Lejla Hodžić, Jasmina Demirović, Faris Delić i Faruk Uščuplić

Mjesto: Pozorišna sala Radnićkog doma

Vrijeme: četvrtak, 3. 11. 2022. U 12.00h

Cijena karte: 3,00 KM.

Slično:

Back to top button