BanovićiIzdvojenoKultura

Odigrana lutkarska predstava za djecu „Zlatokosa“ u izvedbi Pozorišta lutaka iz Mostara

U okviru manifestacije „Vezeni most“ u Banovićima je u pozorišnoj sali Radničkog doma odigrana predstava za najmlađe „Zlatokosa“.

Predstavu je izvelo Pozorište lutaka iz Mostara na oduševljenje najmlađih , koji su čitavo vrijeme zajedno sa glumcima učestvovali i uživali u predstavi.

Poznatu bajku braće Grimm  dramatizirala je i  adaptirala Jelena Đorđević, a scenografiju i kreaciju lutaka uradila je Hristina Nedeva Mladenović. Autor scenske muzike je profesor Srđan Marković, a lutke su rađene u najpoznatijim bugarskim radionicama lutaka. Scenografija i rekvizita napravljeni su u radionicama Pozorišta lutaka u Mostaru. Ova svima poznata bajka govori o borbi dobra i zla, o pobjedi ljubavi nad mržnjom i potrebi za slobodom koja nema cijenu.

Ovu predstavu kroz svijet mašte vodi  jedna čudna družina iz jednog neobičnog frizerskog salona i govori  o djevojci duge kose koja živi u kuli bez prozora i vrata, jednoj opasnoj babi Gotel, princu Klodoviku i neustrašivom konju Munji.Ovo je priča o ljubavi, slobodi i sreći. Jer, sreća je sreća jedino ako se podijeli sa nekim.

U predstavi igraju: Nina Popović, Ali Kamer Aksoy, Diana Ondelj Maksumić i Serđo Radoš.

Novinar: Mirnes Brigić

 

Slično:

Back to top button