BanovićiIzdvojeno

OŠ Seona u Aljkovićima obilježila sedmicu zdrave hrane

Banovićki osnovci su, na ovaj način, još jednom pokazali svoju kreativnost i uz pomoć roditelja i nastavnika pripremili brojna bosanska jela

Sajam, kojim je u Osnovnoj školi “Seona” u Aljkovićima obilježena sedmica zdrave hrane, organiziran je pod nazivom “Doručkujmo zajedno”.

Učenici, nastavnici i roditelji ne samo da su doručkovali već su zajednički pripremili i ponudili obilje zdrave hrane, zabave, ugodne atmosfere i pozitivne energije.

Banovićki osnovci još jednom su pokazali koliko su kreativni i šta mogu učiniti zajedničkim trudom i zalaganjem, a posjetioci su, s druge strane, mogli uživati u raznovrsnoj ponudi bosanskih jela i proizvoda.

Sajam je svojim prisustvom uveličao i općinski načelnik dr Bego Gutić koji ni ovaj put nije došao praznih ruku. U razgovoru sa direktorom za centralnu Osnovnu školu “Seona” u Aljkovićima obećao je pomoć u računarima kojima će se opremiti kabinet informatike.

Osnovne škole u Banovićima dugi niz godina organiziraju Sajmove zdrave hrane što je velika stvar imajući u vidu da na ovakav način njeguju navike zdravog života, zdravog odnosa prema našoj povijesti i tradiciji bosanskih jela i proizvoda.

Novinar: Senad Mahmutbegović

VIDEO

Slično:

Back to top button