BanovićiIzdvojeno

U OŠ “Treštenica” održan Sajam zdrave hrane

Povodom 16. oktobra svjetskog Dana hrane koje je ustanovljen 1945. godine kada je pri UN osnovana agencija za prehranu i poljoprivredu u OŠ “Treštenica održan je Sajam zdrave hrane simboličnog naziva “Doručkujmo zajedno”. Sajam je bio prilika da se predstave tradicionalna bosanska jela i domaći proizvodi i ukaže na potrebu očuvanja tradicije i korištenja domaćih proizvoda.

Učešće na sajmu uzeli su učenici ove osnovne škole zajedno sa roditeljima i nastavnicima, a sajam je svečano otvorio direktor škole Šefik Zrnanović.

Kao i svake godine sajam je bio prodajnog karaktera , a prema riječima organizatora svi proizvodi prodani su u vrlo kratkom roku, čime je ispunjena i misija prikupljanja novčanih sredstava koja će biti utrošena za poboljšanje uslova rada škole.

Osim stanovnika Treštenice Sajmu je prisustvovao i općinski načelnik Bego Gutić koji je kazao da iako obrazovanje nije u nadležnosti lokalne vlasti, općina Banovići će i dalje kroz različite vrste projekta nastaviti pomagati ovu oblast.

Sajam zdrave hrane u OŠ “Treštenica” i ove godine je bio izuzetno posjećen, a iz ove osnovne škole nadaju se da će se i u narednim godinama nastaviti ova tradicija.

 

Novinar: Mirnes Brigić

Slično:

Back to top button