Nekategorisano

Oktobar, mjesec knjige – Druženje sa banovićkim književnikom Safetom Berbićem

U povodu oktobra, mjeseca knjige, JU MSŠ “Banovići” i ove godine je organizovala brojne aktivnosti sa svojim učenicima a jedna od njih je i druženje sa književnicima.

Ovogodišnje druženje održano je sa banovićkim piscem i pjesnikom Safetom Berbićem.

“Safet Berbić je naš drag gost koji se uvijek odazove na svaki naš poziv i dođe i uveliča nam našu svečanost. U sklopu ovog mjeseca mi imamo niz drugih aktivnosti kao što su okrugli stolovi i radionice koje pripremaju naši profesori sa učenicima “, kazao je Admir Kikanović, pomoćnik direktora JU MSŠ “Banovići”.

Posebna privilegija je biti pozvan i družiti se sa učenicima i budućim književnicima i svima onima koji vole pero i književnost, kazao je između ostalog banovićki pisac i pjesnik Safet Berbić.

“Nije mi mrsko kad me pozovu, a ovo se dešava redovno svakog oktobra, i nije mi mrsko kada čujem da su učenici čitali moje knjige i da o njima govorimo na ovakvim manifestacija, i nije mi mrsko znati da su moje knjige već predmet proučavanja na fakultetima”, kazao je književnik Safet Berbić.

Tokom druženja sa književnikom Berbićem učenici Mješovite srednje škole imali su priliku kroz razgovor i diskusiju saznati nešto više o svijetu književnosti.

Učenica III razreda Gimnazije Minela Skejić u slobodno vrijeme voli da piše i posebna joj je čast bila upoznati književnika Berbića, ona je izrazila nadu za malo više ovakvih druženja. Učenica istog razreda Jasmina Bojić složila se sa kolegicom iz razreda i navela da naša država treba više ovakvih pisaca ali i događaja koji će promovisati književnost.

Mjesec oktobar je mjesec u kojem se nastoji skrenuti pažnja na važnost čitanja, vrijednosti knjige i njenu ulogu u izgradnji identiteta i ličnosti a sve sa ciljem popularizacije književnosti i širenja ljubavi prema pisanoj riječi.

 

Slično:

Back to top button