BanovićiIzdvojeno

Banovićki penzioneri svečano obilježili svoj dan

Svečanom sjednicom Skupštine Udruženja penzionera Općine Banovići obilježen je 25. oktobar, Dan penzionera Federacije Bosne i Hercegovine.

Na ovaj datum 1997. godine penzioneri u Federaciji BiH su protestima izrazili svoje nezadovoljstvo i ukazali na težak materijalni položaj i neadekvatnu zdravstvenu zaštitu. Na protestima je učestvovalo oko stotinu hiljada penzionera.

Banovićki penzioneri ni danas se nisu mogli pohvaliti svojim statusom.

-“Jako loše je status penzionera, a ove godine posebno nas je pogodila činjenica da nismo uspjeli obezbijediti ogrijev za sve  penzionere kako je to bilo planirano”, – kazao je Ibrahim Kamenjašević, predsjednik Skupštine Udruženja penzionera općine Banovići.

Nažalost, ni nakon 25 godina od protesta položaj penzionera se nije promijenio na bolje, a najveći broj njih i dalje živi na rubu egzistencije.

Svečana sjednica bila je povod da se iz Udruženja penzionera općine Banovići prisjete aktivnosti koje su provodili u protekloj godini, odaju počast i sjete se svih članova koji su preminuli te  odaju posebna priznanja trenutno najaktivnijim članovima i ukažu im posebu zahvalnost.

Slično:

Back to top button