IzdvojenoSport

PUT KA NJEMAČKOJ Poznat raspored Zmajeva u kvalifikacijama za Euro, startamo i završavamo na domaćem terenu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je raspored i datume odigravanja utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

 
Izabranici Ivayla Peteva prvi zadatak imat će 23. marta kada Zmajevi dočekuju Island, a onda nam slijedi gostovanje Slovačkoj. 

Raspored utakmica i datumi:

Prvo kolo: BiH – Island (23. mart)

Drugo kolo: Slovačka – BiH (26. mart)

Treće kolo: Portugal – BiH (17. juni)

Četvrto kolo: BiH – Luksemburg (20. juni)

Peto kolo: BiH – Lihtenštajn (8. septembar)

 

Šesto kolo: Island – BiH (11. septembar)

Sedmo kolo: Lihtenštajn – BiH (13. oktobar)

Osmo kolo: BiH – Portugal (16. oktobar)

Deveto kolo: Luksembur.g – BiH (16. novembar)

Deseto kolo: BiH – Slovačka (19. novembar)

 

“Grupa je dosta izjednačena i bit će tu više ekipa koje će se boriti za drugo mjesto jer možemo reći da je Portugal veliki favorit za prvu poziciju. Što se tiče ostalih ekipa, smatram da možemo igrati sa svima i imamo realne šanse da napravimo dobar rezultat i budemo među prve dvije ekipe. Naravno, to važi samo u slučaju da mi budemo pravi i na najvišem nivou. Imamo protivnike protiv kojih se može igrati i najbitnije je da budemo spremni i da ni jednu utakmicu ne potcjenjujemo. Radujemo se predstojećim kvalifikacijama i nadam se da ćemo ostvariti uspjeh”, rekao je kapiten Edin Džeko nakon današnjeg žrijeba.

Podsjetimo, plasman na završnicu ostvarit će prvoplasirana i drugoplasirana selekcija iz grupe. U martu 2024. godine na programu su utakmice baraža nakon kojih će još tri reprezentacije kompletirati broj učesnika na Evropskom prvenstvu.

foto: reprezentacija.ba

Izvor
https://www.klix.ba/

Slično:

Back to top button