BanovićiIzdvojeno

Općinski načelnik razgovarao sa predstavnicima OŠ „Banovići“ i Udruženja mladih „BaUM“ o realizaciji projekta „Srcem za teren“

Na inicijativu Općine i Javne ustanove Osnovna škola Banovići održan je sastanak sa predstavnicima Udruženja mladih „BaUM“ na kome se razgovaralo o realizaciji projekta „Srcem za teren – izgradnja sportskog poligona“. Od predstavnika BaUM-a, koji je nosilac aktivnosti, tražene su informacije dokle se došlo po pitanju implementacije ovog projekta i zašto nisu ispoštovani zadati rokovi.

Predstavnici BaUM-a kao razlog kašnjenja u implementaciji naveli su pandemiju i rast cijena građevinskog materijala te da je potpisan ugovor sa firmom „Cestotehnik“ za nastavak radova (asfaltiranje poligona i postavljanje mobilijara). Općinski načelnik dr. Bego Gutić i direktor OŠ „Banovići“ Admir Modrić izrazili su nezadovoljstvo zbog kašnjenja te zatražili da se projekat u ovoj godini privede kraju za dobrobit škole i učenika.

Projekat „Srcem za teren“ zajednički realizuju World Vision International u BiH, Udruženje mladih „BaUM“, općina Banovići i JU OŠ „Banovići“ . Za ovu namjenu osigurana su sredstva u iznosu od preko 48 hiljada konvertibilnih maraka od čega je Općina obezbijedila 30 hiljada KM. Prvi rok za završetak projekta bio je 30. 08. 2021. godine, a drugi 30.04.2022. Oba roka nisu ispoštovana imajući u vidu da se do sada uradila samo ograda i rasvjeta za šta je utrošeno oko 12 hiljada maraka.

Sastanak je bio prilika da načelnik Gutić upozna predstavnike OŠ „Banovići“ da je u suradnji sa Vladom TK osigurano 100 hiljada KM za izradu termofasade na objektu škole.

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button