BanovićiIzdvojeno

Banovići: Sva biračka mjesta otvorena na vrijeme

Pravo glasa ima 20600 građana

Na Općim izborima za izbornu jedinicu Banovići ovjereno je ukupno 40 političkih subjekata, od toga 31 politički subjekt i 9 koalicija. Izborni proces u Banovićima počeo je na vrijeme, sva biračka mjesta otvorena su u 7 sati.

-“Na svih 38 redovnih biračkih mjesta izborni proces je počeo u 7 sati, kao i jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, biračkom mjesto za glasanje u odsustvu i tri mobilna tima”,- kazao je Salko Gutić, predsjednik OIK Banovći.

Na biračkom spisku u Banovićima nalazi se 20 hiljada 600 registrovanih birača. Njihova očekivanja od ovih izbora su promjene ka bolje i ugodnijem životu na ovim prostorima.

Građani Banovića glasaju na 38 biračkih mjesta za redovno glasanje, jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, jednom biračkom mjesto za glasanje u odsustvu i putem tri mobilna tima za glasanje birača koji su vezani za svoje domove, odnosno zbog bolesti ili invalidnosti nisu u mogućnosti da dođu na biračka mjesta i ostvare svoje građansko pravo.

Slično:

Back to top button