BanovićiIzdvojeno

Asfaltirana dionica Lanište u MZ Repnik

Implementacija infrastrukturnih projekata na području općine Banovići planiranih za ovu godinu uspiješno se privodi kraju. Asfaltirana je dionica Lanište u mjesnoj zajednici Repnik.

 

“Ove godine akcenat smo stavili na izgradnju putne infrastrukture, rekonstrukciju i i izgradnju lakalnih makadamskih puteva. Ovo je 21. dionica koju u ovoj godini asfaltiramo. Projekat je vrijedan oko 80.000 KM u dužini od oko 500 metara”, kazao je načelnik Bego Gutić.

Za mještane ovog dijela mjesne zajednice Repnik projekat asfaltiranja puta znači mnogo.

 

Mještani Meho Šehić i Šaban Ćehajić prisjetili su se kako je to nekad bilo, kako su kazali prije se nije moglo hodati nakon kiše, sjetili su se lopata i nasipanja bara i potoka i zahvalni lokalnoj zajednici što je osvanuo ovaj dan.

U narednom periodu u ovoj mjesnoj zajednici planirano je i uređenje sportskog poligona u naselju Nasubašići kod mjesnog mesdžida.

 

Za uređenje putne infrastrukture Općina je budžetom planirala oko jedan i po milion KM kojim planira urediti 23 dionice. Građevinska sezona se bliži kraju a ostale su još dvije dionice za ispunjenje kompletnog plana za sektor putne infrastrukture.

 

Slično:

Back to top button