BanovićiIzdvojeno

Posjeta predstavnika Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS) Smoluća

Predstavnici Javne ustanove „Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS)“  Smoluća – Lukavac posjetili su općinu Banovići i razgovarali sa općinskim načelnikom dr. Begom Gutićem i njegovim suradnicima. Tema razgovora bila je mogućnosti uspostavljanja bolje suradnje, odnosno boljeg povezivanju sa JU „Centar za socijalni rad“ Banovići, a u cilju razmjene informacija, stručnog znanja i iskustva u oblasti prevencije, liječenja, rehabilitacije i resocijalizacije ovisnika o psihoaktivnim supstancama i kocki (ovisnosti).

Direktor CROPS-a Mevludin Joldić upoznao je načelnika Gutića da je rad Ustanove trenutno otežan s obzirom na stanje u društvu, te zatražio podršku i pomoć općine Banovići kako bi se osigurao sistemski pristup prema štićenicima. Njih je trenutno 15 u Ustanovi i njihov boravak je na dobrovoljnoj bazi i besplatan. Također, zahvalio se načelniku na dosadašnjoj podršci.

Načelnik Gutić pohvalio je vrijedan rad zaposlenih u JU „CROPS“, te ukazao na značaj koji ovaj Centar ima za štićenike koji u njemu borave, njihove porodice i cjelokupno društvo. Kako je kazao, Općina će pomoći rad CROPS-a u narednoj godini, bilo iz tekuće rezerve ili putem javnih poziva koji se raspisuju svake godine za nevladin sektor.

Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS) osnovan je 24. augusta 2004. god. Osnivač je Islamska zajednica u BiH, uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona.

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button