Sport

PETI PORAZ Ženska košarkaška reprezentacija izgubila od SAD: Oprostile se od Svjetskog prvenstva

Amerikanke su u posljednju četvrtinu ušle s 92:44, no nastavile su igrati s istim intenzitetom, pa su i posljednju dionicu igre završile u svoju korist ubjedljivo za konačnih 121:59

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je peti poraz na Svjetskom prvenstvu u Australiji. Izabranice Gorana Loje su rano jutros doživjele poraz od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 121:59.

Naše košarkašice su parirale Amerikankama samo u prvih pet minuta kada su imale jednocifren zaostatak, no ubrzo se prednost aktuelnih prvakinja značajno povećavala, te su prvu četvrtinu riješile u svoju korist rezultatom 33:15.

Amerikanke su u posljednju četvrtinu ušle s 92:44, no nastavile su igrati s istim intenzitetom, pa su i posljednju dionicu igre završile u svoju korist ubjedljivo za konačnih 121:59.

Naša reprezentacija se tako od Svjetskog prvenstva oprostila s pet poraza iz isto toliko susreta, a posebno je porazna činjenica da izabranice Gorana Loje nisu dobile nijednu četvrtinu na turniru.

foto: FIBA

Izvor
https://sport.avaz.ba/

Slično:

Back to top button