BanovićiIzdvojeno

JP Toplana Banovići spremno dočekuje početak nove sezone grijanja

Cijene usluga, za sada, ostaju nepromijenjene

S dolaskom hladnijeg vremena brojne Banovićanke i Banovićani, koji koriste centralno grijanje, s nestrpljenjem očekuju početak nove sezone grijanja. Imajući to u vidu u JP Toplana Banovići provjerili smo kada bi građani Banovića mogli dobiti tople radijatore.

Sezona grijanja, po pravilu bi trebala početi 15.oktobra i trajati do 15. aprila, ali prva vatra u kotlu mogla bi se potpaliti i ranije ukoliko se za to stvore vremenski uslovi.

– Sezona može početi i ranije ukoliko temperature zraka tri dana uzastopno, u 21 sat, budu 12 stepeni i niže s tim da ne može početi prije 1.oktobra, kaže Musfin Husić, v.d. direktor JP Toplana Banovići.

Dobra vijest za građane Banovića je ta da je JP Toplana izvršilo sve neophodne pripreme za novu sezonu, a u završnoj fazi je i projekat rekonstrukcije toplovodne mreže od Toplane do Sportske dvorane koji bi trebao biti završen u narednih sedam dana. Projekat je vrijedan oko 400.000 konvertibilnih maraka a finansiran je od strane Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okoliša TK, Fonda za zaštitu okoliša FBiH i Općine Banovići.

U JP Toplana kažu da su osigurane i dovoljne količine uglja te da se, za sada, ne razmišlja o promjeni cijena usluga.

– Cijene grijanja će ostati nepromijenjene, dakle 2,5 KM po metru kvadratnom, rekao je Husić.

Za početak nove grijne sezone u banovićkoj Toplani izvršene su kvalitetne pripreme. Cilj je bio podići pouzdanost sistema na viši nivo a što bi u konačnici trebalo značiti što manje prekida u toku sezone i što zadovoljnije potrošače usluga.

Novinar: Senad Mahmutbegović

VIDEO

Slično:

Back to top button