BanovićiIzdvojenoKultura

Omladinski projekat “Moja zajednica-moja odgovornost” realizuje se u Banovićima

Podržan od strane Američke ambasade u BiH

Omladinski projekat pod nazivom “Moja zajednica-moja odgovornost” realizuje se na području općine Banovići u saradnji sa tri osnovne škole, a nastao je kao rezultat učešća omladinskog aktiviste Dženana Sejdinovića u projektu Become BOLD koji finansira Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini.

“Projekat sam osmislio kao pomoć djeci koja žive u ruralnim i subruralnim područjima jer svi znamo da nekako djeca žive u gradskom području nekako imaju više prilika i veće mogućnosti dok ostala djeca malo teže dolaze do mogućnosti da učestvuju u nekim aktivnostima i ovo je prilika da steknu neka znanja i vještine koje mogu da iskoriste i sami pokrenu neke projekte za svoju lokalnu zajednicu”, kazao je Dženan Sejdinovć, koordinator projekta.

U okviru projekta učenici VI, VII i VIII razreda Osnovne škole “Grivice” Banovići i osnovnih škola “Banovići Selo” i “Treštenica” imaju priliku da učestvuju u radionicama iz oblasti  unaprijeđenja životnih vještina i znanja iz oblasti društvenog aktivizma, medijske pismenosti i likovnim radionicama u okviru kojih će oslikati i murale na zidovima svojih škola.

“Danas smo tu da oslikamo dva murala, jedan mural predstavlja naše područje tj. planinu Konjuh a drugi mural predstavlja knjigu i simbolizira našu školu, naše učenike i učenje”, kazala je učesnica projekta Jasmina Šabanović, učenica VIII razreda OŠ Grivice. 

Oslikavanjem murala na područnoj školi Oskova okončan je projekat sa O.Š “Grivice” Banovići. U narednom periodu završni dio projekta slijedi u O.Š “Banovići Selo” i “Treštenica”.

Ove  aktivnosti su ujedno bile i prilika za edukativne i zabavne sadržaje za djecu i mlade iz Banovića.

Slično:

Back to top button