BiHSport

Košarkašice BiH doživjele težak poraz protiv Portorika na startu Svjetskog prvenstva

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz u duelu protiv Portorikinja (58:82) na otvaranju Svjetskog prvenstva u Australiji.

Iako se košarkašicama BiH uoči ovog meča dala uloga favoritkinja, nažalost, to na terenu nisu opravdale pa su Portorikinje u Sidneju razbile našu najbolju žensku košarkašku selekciju.

Nakon prve četvrtine se vidjelo da je BiH u velikom problemu s obzirom da su dame s otočke države vodile s 15 poena prednosti (16:31). U drugoj četvrtini bh. reprezentacija se malo budi, ali ponovo bez efikasnije završnice (20:22).

Na odmor se otišlo pri rezultatu 36:53, a u drugom poluvremenu publika u Sidneju je gledala sličan meč. Treća četvrtina je opet otišla u korist protivnica BiH (9:16), a posljednja faza igre je završena 13:13. U konačnici na semaforu je stajalo 58:82.

Najefikasnija u ekipu BiH bila je Jonquel Jones sa 15 poena i osam skokova, dok je u protivničkoj reprezentaciji briljirala Arella Guirantes upisavši 26 poena i devet skokova.

Sljedeću utakmicu naša reprezentacija igra protiv Kine u petak u 06:30 po srednjoevropskom vremenu.

U grupi s našom selekcijom, osim Portorika, nalaze se još Kina, SAD, Belgija i Južna Koreja. Po četiri selekcije iz grupa A i B izborit će plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Selektor Goran Lojo na Mundobasket na raspolaganju ima sljedeće igračice: Milica Deura, Nikolina Elez, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Nikolina Delić, Matea Tavić, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Hanna Halilović, Ajla Selimović, Ajla Ikanović i Jonquel Jones.

foto: N1

Izvor
https://www.klix.ba/

Slično:

Back to top button