BanovićiIzdvojeno

Asfaltirana dionica puta u MZ Repnik

270 metara novog i uređenog puta dobili mještani Bećića

Projektom rekonstrukcije i asfaltiranja puta u MZ Repnik, naselje Bećići, nastavljena je realizacija programa kapitalnih investicija koje je Općina planirala u ovoj godini. Za ove namjene u budžetu je planirano oko 1,5 miliona KM.

“Ovo je projekat koji su kandidovali građani ove mjesne podružnici i evo prošle godine smo bili ovdje na terenu, dogovorili ovaj projekat i evo nakon što smo završili javnu nabavku ovu smo dionicu ukalkulisali, odnosno isplanirali za ovu godinu i danas smo to završili i možemo se pohvaliti da je ovo 19. rekonstruisana i asfaltirana lokalna makadamska putna dionica na području općine Banovići”, kazao je načelnik Bego Gutić.

Ukupna vrijednost okončanih radova u naselju Bećići iznosi 45.000,00 KM. Uređen je put u dužini od oko 270 metara koji su mještani nekada radili ručno.

Mjestanin Halil Hasić je kazao da je do sada bilo loše, nije imao mehanizaciju za nasipanje puta te mu ovaj asfalt puno znači jer ga više neće morati nasipati ručno.

U mjesnoj zajednici Repnik u toku je uređenje još jedne dionice duge 500 metara u naselju Hrvati-Lanište. Putna infrastruktura uređuje se i u drugim mjesnim zajednicama na području Banovića, u toku su radovi na uređenju puta u MZ Podgorje u dužini oko 250 metara koji se radi u saradnji sa Direkcijom regionalnih cesta TK.

VIDEO 

 

Slično:

Back to top button