BanovićiIzdvojeno

Načelnik Općine i predsjedavajući OV Banovići posjetili Udruženje ratnih vojnih invalida-amputiraca i Udruženje policije učesnika odbrambeno-oslobodilačkog rata 1991.-1995. godina

Predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići Robert Lapčević i općinski načelnik dr. Bego Gutić posjetili su predstavnike Udruženja ratnih vojnih invalida-amputiraca i Udruženja policije učesnika odbrambeno-oslobodilačkog rata 1991.-1995. godina općine Banovići. S istim su razgovarali o radu, planiranim aktivnostima i problemima sa kojima se susreću.

Kazali su da je ovo prva u nizu posjeta koje će biti upriličene svim boračkim udruženjima kako bi se ista upoznala sa mišljenjem Ureda za reviziju FBiH, a koje se odnosi na njihovo pozicioniranje u budžetu Općine i finansiranje iz budžeta. Naime, Ured za reviziju FBiH dao je mišljenje da boračka udruženja ne bi trebala biti pozicionirana u općinskom budžetu nego da se za njih treba formirati posebna stavka sa koje će im se dodjeljivati finansijska sredstva putem javnih poziva i predloženih projekata. Prema riječima načelnika Gutića, uvažavanjem mišljenja Ureda za reviziju, sva udruženja bi se stavila u ravnopravan položaj na čemu će Općina i raditi prilikom kreiranja budžeta za narednu godinu. S tim u vezi, organizirat će se i zajednički sastanak.

Udruženje ratnih vojnih invalida-amputuraca jedno je od novoformiranih boračkih udruženja koja se ne finansiraju iz općinskog budžeta, zbog čega im je otežan rad. Zahvalili su se načelniku Gutiću na dosadašnjoj podršci bez koje ne bi mogli funkcionirati.

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button