BanovićiIzdvojeno

Redovna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Banovići

Općinski štab civilne zaštite Banovići je na svojoj trećoj redovnoj sjednici usvojio Elaborat za izvođenje pokazne vježbe evakuacije, spašavnja na vodi i pod vodom „ČAMAC“ te prijedlog projekata koji će se finansirati iz sredstava posebne naknade (provođenje preventivnih mjera zaštite i spašavanja) sa podračuna Službe civilne i protivpožarne zaštite, budžeta općine Banovići i namjenskih grantova viših nivoa.

Pokazna vježba evakuacije, spašavanja na vodi i pod vodom „ČAMAC“  održat će se u subotu (17. septembra 2022.), u krugu/platou Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Banovići  i na Ramićkom jezeru sa početkom u 11 sati. Ima za cilj provjeru brzine aktiviranja PVJ i Službe traganja i spašavnja, provjeru brzine evakuacije i pružanja pomoći unesrećenim licima. U slučaju lošeg vremena bit će odgođena.

Usvojeni projekti su: „Čišćenje korita potoka Draganja i Grivičkog potoka“ (ocijenjen prioritetnim), „Rekonstrukcija mosta prema stambenom objektu Eseda Didića“ i „Izrada krila mosta u naselju Jezero, MZ Grad III“.

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button