BanovićiIzdvojenoSport

U Banovićima zvanično otvoren 18. Međunarodni malonogometni memorijalni turnir Alija Izetbegović

Dvodnevni turnir u Banovićima otvorio predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović

Svečanim defileom učesnika i polaganjem cvijeća na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima u Banovićima je počeo 18. Međunarodni malonogometni memorijalni turnir Alija Izetbegović.

Turnir su, povodom Dana općine Banovići, organizovali Savez boraca FBiH i Organizacija demobilisanih boraca Banovići, a održava se pod pokroviteljstvom Općine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji je zvanično i otvorio turnir.

Govoreći o značaju turnira predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i načelnik Općine Banovići dr Bego Gutić kazali  su da je turnir mnogo više od igre, mnogo više od sportskog nadmetanja naglasivši da se na ovaj način sjećamo najznačajnije ličnosti u modernoj historiji Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića koji se cijeli život borio za demokratiju, slobodu i cjelovitu, nezavisnu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu.

Na dvodnevnom turniru u Banovićima učešće su uzele 24 ekipe iz: BiH, Njemačke i Austrije. U seniorskoj konkurenciji takmiči se 12, a u pionirskoj i kategoriji veterana po šest ekipa.

Završnica i finalni susreti igraju se u subotu 10. septembra kada će najboljim ekipama i pojedincima nagrade uručiti dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović.

Senad Mahmutbegović

 

Slično:

Back to top button