BanovićiIzdvojenoKulturaKulturne manifestacije

Kike Budalike zatvorio Banovićki dječiji festival

Banovićki dječiji festival završen je zabavnim programom koji su pripremili banovićki mališani iz predškolskih, školskih i drugih dječijih institucija, a progam je upotpunio i poznati dječiji zabavljač Mirsad Abdagić poznatiji kao Kike Budalike. Pozorišna sala Radničkog doma u Banovićima bila je ispunjena veselim licima mališana koji su oduševljeno učestvovali u posebno pripremljenom programu, uz pjesmu, ples i zabavu sa Kiketom.

Kako je kazao Kike Budalike, posebno ga raduje činjenica što je u Banoviće došao nakon punih deset godina, te je pozvao sve mališane da mogu besplatno skidati 300 pjesama sa njegovog YouTube kanala.

Festival je počeo Likovnom kolonijom mladih umjetnika a nastavljen izložbom umjetničkih radova nastalih na koloniji, upriličene su i dvije pozorišne predstave za djecu, održan takmičarski literarni konkurs i obezbijeđene nagrade za najbolje literarne radove.

Banovićki dječiji festival organizovan je u povodu 10. septembra, Dana općine Banovići a organizator je JU “Javna biblioteka” Banovići.

Slično:

Back to top button