BanovićiIzdvojeno

Asfaltirana dionica puta u MZ Omazići

Asfaltirano 760 metara

Realizacija programa kapitalnih investicija na području općine Banovići nastavljena je projektom rekonstrukcije i asfaltiranja puta u mjesnoj zajednici Omazići. Riječ je o dionici od posebnog značaja za učenike od petog do osmog razreda koji svakodnevno pješače do O.Š. “Oskova”. Također, ova komunikacija je važna jer spaja mjesnu zajednicu Omazići sa regionalnom cestom.

“Ovo je dugogodišnji san stanovnika mjesne zajednice Omazići, odnosno podružnice Beširovići da se asfaltnim putem ova mjesna podružnici poveže sa naseljem Oskova. Radi se o projektu koji u cjelosti fifnansira Direkcija regionalnih cesta TK i iskoristit ću ovu priliku da se zahvalim Vladi TK, resornom ministarstvu i Direkciji”, kazao je načelnik Bego Gutić.

Ovo je osamnaesti projekat od ukupno 23 koliko je Općina planirala programom kapitalnih investicija za ovu godinu. Projekat je realizovan uz finansijsku podršku Direkcije regionalnih cesta TK.

“Ovo je još jedan vid podrške Vlade TK lokalnim zajednicama u smislu rehabilitacije i sanacije lokalnih nekategorisanih cesta, što je inače obaveza lokalnih zajednica. Radi se o projektu u koji smo uložili oko 150 hiljada konvertibilnih maraka a u okviru kojeg je asfaltirano oko 760 metara puta”, kazao je Zijad Omerčić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK.

Dobra saradnja Općine i Direkcije nastavit će se implementacijom projekta u MZ Podgorje za koju će Direkcija izdvojiti dodatnih 70.000 KM.

Slično:

Back to top button