BanovićiIzdvojenoSport

BANOVIĆI: 18.MEĐUNARODNI MEMORIJALNI TURNIR ALIJA IZETBEGOVIĆ

Malonogometni turnir se organizuje pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Općine Banovići

Ljubitelji sporta u Banovićima u petak 9. i subotu 10. septembra uživat će u još jednom vrhunskom sportskom događaju.

18. Međunarodni malonogometni memorijalni turnir, koji nosi ime prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, okupit će ukupno 24 ekipe iz: Njemačke, Austrije i Bosne i Hercegovine koje će se takmičiti u: pionirskoj, seniorskoj i konkurenciji veterana.

Turnir se organizuje pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Općine Banovići a u organizaciji Saveza boraca FBiH, Saveza demobilisanih boraca ZD kantona i Organizacije demobilisanih boraca Banovići i Vogošća.

Banovići su, nakon domaćinstva 2011. godine, ponovo dobili priliku organizovati ovaj značajan sportski događaj što je prema riječima načelnika Općine Banovići dr Bege Gutića velika čast i obaveza.

Turnir počinje u petak 9. septembra u 9 sati svečanim defileom ekipa i polaganjem cvijeća na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima u Banovićima a zvanično će ga u sportskoj dvorani otvoriti član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Završnica i finalne utakmice igraju se u subotu 10. septembra, na Dan Općine Banovići, kada će najboljim ekipama i pojedincima nagrade uručiti dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović.

Senad Mahmutbegović 

 

Slično:

Back to top button