BanovićiIzdvojeno

Premijerno odigrana pozorišna predstava za djecu “Ribar i zlatna ribica”

U Banovićima je premijerno održana pozorišne predstave za djecu pod nazivom „Ribar i zlatna ribica“ u izvedbi amaterskog pozorišta iz Čelića. Predstava govori o odnosu čovjeka prema materijalnom, odnosno njegovoj težnji i želji da uvijek ostvaruje i želi više.

„Klasična je priča koja govori o ribaru koji je ulovio zlatnu ribicu i koja je krenula njemu da ispunjava želje i o njegovom konstantnom traženju više do kraja, dok u stvari ne skonta da se zadovoljstvo nalazi u malim stvarima. Nama je čast i zadovoljstvo da je ovo večeras premijerno izvođenje, mi smo već mjesec dana u procesu rada na ovoj predstavi i večeras se prvi put predstavljamo pred publikom“, kazao je Ermin Avdić, predsjednik ART Centra Ankata iz Čelića.

U predstavi su igrali mladi glumci; Ermin Avdić, Luka Spasojević i Jasmina Ibrahimović.

Predstava je urađena po motivima bajke braće Grimm „Ribar i njegova žena“ u okviru projekta „Putujuće pozorište za djecu“ kojeg realizuje Udruženje Art Centar Ankata iz Čelića. Odigrana je u sklopu programa Dječijeg festivala – Banovićko kulturno ljeto koje realizuje JU Javna biblioteka Banovići.

Dječiji festival otvoren je dječijim radionicama i izložbom radova sa tih radionica a nastavit će se još jednom dječijom predstavom i tradicionalnim zabavnim manifestacjama za najmlađe.

Već u narednom periodu, 7. septembra, gostuje sarajevsko pozorište mladih sa dječijom predstavom Mala noćna priča; 8. septembra na programu je tradicionalna manifestacij Djeca crtaju po asfaltu gdje će biti upriličen i prigodan zabavni program za djecu; 9. septembra je završna manifestacija Dječijeg festivala u kojoj će učestvovati djeca sa područja općine Banovići sa svojim programom a jedan dio programa pripast će Mirsadu Abdagiću Kiketu koji će imati zabavni program za sve mališane.

Da su mališani uživali vidjelo se na reakcijama njihovih veselih i razigranih lica kao i posjećenosti ove kulturno-zabavne manifestacije organizovane povodom 10. septembra, Dana Općine Banovići.

Slično:

Back to top button