BanovićiIzdvojenoSport

Odigran memorijalni rukometni turnir za veterane “Zijad Turkušić”

U čast velikog sportskog radnika i legende banovićkog rukometa, Zijada Turkušića,  omladinski rukometni klub  „Rudar“ Banovići organizovao je drugi memorijali turnir u rukometu za veterane.

„Zijad Turkušić je bio trener ovog kluba koji je najveće uspjehe posvetio za njegovo vrijeme. Zbog toga smo ovaj turnir posvetili njemu. Tada je on izveo najbolju generaciju koja je poslije rata ušla u Federalnu ligu“ – kazao je Admir Kapić, sportski direktor ORK „Rudar“ Banovići.

Turnir je održan u povodu 10. septembra, Dana Općine Banovići, a pored Općine Banovići, podrška turniru stigla je i iz susjednih općina Živince i Lukavac, te iz Gradačca.

“U Banovićima smo drugi put na ovom turniru, prošle godine smo osvoji ovaj turnir. Na ovaj način dajemo podršku našim prijateljima a nekada velikim sportskim protivnicima u ovoj organizaciji i očuvanju velike sportske legende, odazvat ćemo se uvijek kad god bude trebalo”, kazao je Emir Hadžiavdić iz RK „Konjuh“ Živinice

Turnir je održan u sportskoj dvorani Banovići po drugi put s intencijom da postane tradicionalan. U takmičarskom dijelu turnira koji je bio u drugom planu, pobjedu je odnijela ekipa iz Gradačca pobjedivši ekipu iz Živinica rezultatom 15:13.

Slično:

Back to top button