BanovićiIzdvojeno

BANOVIĆI: LIKOVNA KOLONIJA MLADIH

Na Likovnoj koloniji učešće je uzelo 50-tak djece i mladih iz banovićkih osnovnih i srednjih škola

Likovnom kolonijom mladih umjetnika u Banovićima je u organizaciji JU “Javna biblioteka” otvoren “Dječiji festival umjetnosti” koji će trajati do 9. septembra. Likovna kolonija organizovana je u okviru obilježavanja Dana općine, a pod pokroviteljstvom Federalnog i Kantonalnog ministarstva za kulturu, sport i mlade i Općine Banovići.

Kolonija je okupila 50-tak djece i mladih iz banovićkih osnovnih i srednjih škola koji su svoje vještine pretočili na slikarska platna, stekli nova poznanstva i prijateljstva i pokazali svoja zanimanja i talente.

Festival umjetnosti trajat će sve do 9. septembra a građani će imati priliku prisustvovati brojnim i raznovrsnih manifestacijama. 2. septembra će biti upriličena izložba umjetničkih radova nastalih na koloniji. Organizovat će se i: dječije predstave “Ribar i zlatna ribica” (5.septembra), “Mala noćna priča” (7.septembra), te koncert Mirsada Abdagića-Kiketa (9.septembra). U okviru Festivala raspisan je i Literarni konkurs na kome mogu učestvovati svi učenici osnovnih škola s područja općine Banovići.

Senad Mahmutbegović

VIDEO PRILOG

Slično:

Back to top button