BanovićiIzdvojeno

Finansijska podrška Vlade FBiH gradovima i općinama – općini Banovići bit će dodijeljeno oko 575 hiljada maraka

Općina Banovići dobit će značajnu finansijsku pomoć Federalnog ministarstva finansija, odnosno Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Iz budžeta FBiH bit će joj dodijeljeno oko 575 hiljada konvertibilnih maraka – 125 hiljada KM za ublažavanje posljedica nastalih usljed proglašenja pandemije COVID-19 i skoro 450 hiljada maraka za finansiranje/sufinansiranje kapitalnih projekata.

Kada su u pitanju kapitalni projekti, Federalno ministarstvo finansija, odnosno Vlada FBiH u Banovićima će finansirat/sufinansirat dva projekta iz oblasti putne infrastrukture (Sanacija/rehabilitacija ceste, dionica Stare kuće-Husanovići, MZ Omazići i Izgradnja parking prostora kod JU „Dječije obdanište“, MZ Grad II) i jedan iz komunalne infrastrukture (Rekonstrukcija i dogradnja  vodovodne mreže sa priključcima u naseljima: Mušići, Čubrić, Bagremik – MZ Podgorje).

Federalno ministarstvo finansija donijelo je Odluku o raspodjeli sredstava gradovima i općinama, a u narednom periodu će Vlada FBiH (federalni ministar finansija) sa načelnicima/gradonačelnicima općina i gradova zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli i korištenju sredstava.

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button