Svijet

Tragedija u Crnoj Gori: Na Cetinju ubijeno jedanaest osoba, među kojima i napadač

Naoružani muškarac je nakon porodične svađe otvorio vatru na sugrađane iza zgrade Vladinog doma na Cetinju.

Muškarac star 34 godine ubio je i ranio više ljudi u Medovini, u centru Cetinja blizu Vladinog doma, a zatim je ubijen, javljaju crnogorski mediji.

Ubijeno je 11 osoba, dok je šest povrijeđenih, među kojima i jedan pripadnik policije, potvrđeno je iz Uprave policije, prenio je Tanjug.

Dežurna tužiteljica Andrijana Nastić je nakon okončanog uviđaja kazala da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, te da je u međuvremenu došla vijest iz Kliničkog centra Crne Gore da su još dvije osobe podlegle povredama.

Cetinjski list tvrdi da među ubijenim ima i djece.

Muškarac je nešto prije 16 sati otvorio vatru na sugrađane iza zgrade Vladinog doma na Cetinju, a prema nezvaničnim saznanjima do napada je došlo nakon kraće porodične svađe, piše Tanjug.

Kako navode mediji, nakon kraće porodične svađe, muškarac je otvorio vatru.

Policija je odmah reagirala i pokušala ga savladati, ali on se nije predavao i pucao je na policajce.

Do napada je došlo nakon kraće porodične svađe (Reuters)

‘Tragedija koju Crna Gora ne pamti’

Kako je rekla Nastić, ubio ga je sugrađanin.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazao je da je napadač pucao na porodicu koja je boravila u njegovoj kući kao podstanari.

„Iz lovačke puške je lišio života dvoje djece i ranio njihovu majku koja je podlegla povredma. Potom je izašao i pucao iz istog oružja na stanovnike naselja i potom ubio još sedam osoba, a ranio šest“, rekao je, prenijele su Vijesti.

Taj dio grada je blokiran, pojačano je prisustvo policije, a okupio se i veliki broj građana Cetinja.

Dio grada je blokiran, a pojačano je prisustvo policije (Anadolija)

“Dogodila se tragedija koju Crna Gora ne pamti”, kazao je večeras premijer Dritan Abazović, koji je pozvao građane da pruže podršku porodicama žrtava.

“Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane Prijestonice Cetinje”, objavio je Abazović na Telegramu.

Dodao je da će Vlada Crne Gore proglasiti trodnevnu žalost.

foto na naslovnici: vijesti.me

Izvor
https://balkans.aljazeera.net/

Slično:

Back to top button