BanovićiIzdvojenoServisne informacije

LANČANI SUDAR PET VOZILA U BANOVIĆIMA

Servisne informacije, subota 23.7.2022.

U Banovićima je zabilježena jedna saobraćajna nezgoda i jedna teška tjelesna povreda saznajemo, između ostalog, u Policijskoj upravi Banovići. 

Saobraćajna nezgoda dogodila se na pružnom prelazu kod zgrade Zvjezdara. U lančanom sudaru pet vozila pričinjena je materijalna šteta a dva lica, koja su zadobila lakše tjelesne povrede, vraćeni su na kućno liječenje.

Teška tjelesna povreda, uzrokovana padom sa visine, zabilježena je na Separaciji Rudnika mrkog uglja Banovići. Povrijeđena osoba zadržana je na liječenju na Klinici za neurohirurgiju UKC-a Tuzla.

Zabilježeno je i osam ostalih događaja po kojima je policija postupala. U jednom slučaju, u okviru akcije banovićke policije kodnog naziva “Lijevak” kod jednog lica pronađena su nedozvoljena narkotička sredstva.

Banovićki vatrogasci nisu imali potrebe za intervencijama. U hitnoj službi Doma zdravlja na pregled se javilo 53 pacijenata, a 13 je upućeno na daljnje pretrage u UKC Tuzlu.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti učesnika u saobraćaju banovićka policija nastavlja sa pojačanim kontrolama. Večeras će tako u Podgorju biti vršena alkoholometrijska kontrola. Kontrola će se vršiti u vremenu od 23:00 do 01:00 sati.

Slično:

Back to top button