BanovićiKultura

BaUM: “Hollywood u svakom selu”, projekcija filmova na otvorenom u julu i augustu, u banovićkim selima

Udruženje mladih BaUM iz Banovića u sklopu projekta “Hollywood u svakom selu” planira održati niz projekcija filmova na otvorenom u mjesnim zajednicama širom općine Banovići tokom jula i augusta 2022. godine.

Naredna projekcija planirana je za subotu, u Banovići Selu, 16.07.2022. godine, a potom su planirane projekcije filmova na otvorenom i u MZ POdgorje/Stražbenica, Repnik, Brezovača, Omazići, Oskova, Grivice i Banovići. O datumima održavanja javnost će biti obaviještena putem našeg portala i društvenih mreža.

Projekat “Hollywood u svakom selu” predstavlja niz projekcija filmova na otvorenom u deset mjesnih zajednica općine Banovići i realizuje se i cilju podizanja svijesti djece i mladih o značaju filmske umjetnosti. Projekcije se priređuju uz besplatne kokice i osvježenje koje će pripremaju mladi volonteri kako bi posjetiocima priuštili pravi užitak. Djeca, mladi, te ostali građani imaju priliku da u sigurnom okruženju kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme u cilju kulturnog obrazovanja.

Projekcije će biti upriličene na poligonima u mjesnim zajednicama ili dvorištima škola.

Partneri na projektu su organizacija World Vision Bosna i Hercegovina i Fondacija tuzlanske zajednice.

Slično:

Back to top button